Eerste kantoorcomplex in België met Slimline vloersysteem toegepast

Het nieuwe gebouw van TMVW in Gent is het eerste kantoorcomplex in België dat voorzien is van het Slimline vloersysteem, als slimme, lichte en slanke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer.

Dankzij de toepassing van Slimline konden binnen de staalconstructie overspanningen van meer dan zestien meter worden gerealiseerd. Een groot voordeel volgens architect Donald Desmet van signum+ architects:

“Door de grote overspanningen houden we zestien meter kolomvrij, dit biedt veel ontwerp- en gebruiksvrijheid. De overspanning laat bovendien toe om de leidingen van technische installaties ten behoeve van koeling en verwarming in de vloer te integreren. Hierdoor worden besparingen gerealiseerd ten aanzien van de bouwhoogte. Slimline past in dit kader in de Cradle to Cradle gedachte.”

Door de grote overspanningen is ook een uiterst flexibel raster ontstaan. Alle wanden zijn verplaatsbaar, zodat, indien gewenst, een herindeling van de bestaande ruimte kan plaatsvinden. Dit multifunctionele karakter zorgt ervoor dat de levensduur van het gebouw wordt verlengd.