Over

signum+ is gespecialiseerd in dienstverlening op het vlak van architectuur en technische studies van industriële en niet-industriële gebouwen voor bedrijven en openbare of semi-openbare instellingen.

Zijn belangrijkste werkterrein is daarbij gelegen in de overkoepelende of ‘schilactiviteit’ van projectcoördinatie en –leiding, met inbegrip van de ontwikkeling van organisatorische, structurele en technische concepten, evenals – van nature uit – in de specialiteit of ‘sector’-activiteit van de discipline architectuur – vanaf eerste schetsen over gedetailleerd ontwerp tot opvolging en bewaking van de uitvoering der werken.

Aandachtspunten en competenties:

  • kosten, kwaliteit, timing
  • creatieve en innovatieve ontwerpen naar de behoefte van de klant
  • geïntegreerde laag-energie concepten
  • sterke en gedetailleerde uitwerking
  • een zeer loyale en klantgeöriënteerde bedrijfscultuur

 

signum+ architects is de recente opvolger van Signum – multiprofessionele architectenvennootschap, die eerder werd opgericht in 1995. De leiding ervan is in handen van ervaren ingenieur-architecten.

De “+” staat symbool voor de toegevoegde waarde die tot stand wordt gebracht door een doorgedreven effectieve innovatie op het vlak van :

  • intelligent 3D design
  • 4D modelling : met integratie van energetische eigenschappen en geavanceerde laagenergie-concepten, met het oog op een precies toetsings-kader via dynamische simulatie van verbruiken én comfort…

Van bij de start kon men bogen op de ervaring van een lange traditie in architecturale praktijk en project-leiding uitgevoerd in een geïntegreerd ingenieurs- en architectenbureau. De synergie van geheelstudie-opdrachten is dan ook verlengd in een structureel samenwerkingsverband met een hoogwaardige partner voor engineering, waarbij elk een optimale toegevoegde waarde kan bijbrengen op de meest efficiënte wijze, wat zowel de klant als de rendementen ten goede komt.
Onder deze omstandigheden is signum+ architects goed gewapend en zeer goed geplaatst om –alleen of in een samenwerkingsverband– aan klanten de volledige architecten- en ingenieursdiensten (AES) aan te bieden die ze nodig hebben, voor –zelfs zeer complexe en delicate– totaalprojecten in nieuwbouw of renovatie.

Een belangrijk voordeel van deze aanpak is de integratie van structuren en technische uitrustingen reeds van bij de eerste ontwikkeling van een concept, en de verdere ontwikkeling en bewaking van een volledig gecoördineerd project door de projectleider – (ingenieur) architect, die ook permanent de totale kosten van het project bewaakt.

De werking van signum+ architects wordt ondersteund door een erg gemotiveerd team. Dankzij een hoge graad van professionaliteit, kan een uitmuntende referentielijst worden voorgelegd.