Officiële opening van vernieuwd Europees Innovatiecentrum Cargill

Op 13 maart 2014 vindt de officiële inhuldiging plaats van de vernieuwde state-of-the-art testfaciliteiten van het Cargill European Innovation Center te Vilvoorde, in het bijzijn van onder andere Minister-president Kris Peeters, Jean Simons, Cis Van Doninck en Frank van Lierde.

In april 2012 kondigde Cargill een renovatieproject van 8 miljoen euro aan in hun Europees Innovatiecentrum in Vilvoorde. Om in de toekomst nog beter te voldoen aan de verwachtingen van hun klanten, breidden ze hun R&D capaciteiten uit en werd het centrum verder ontwikkeld in lijn met de hoogste technologische normen en richtlijnen op vlak van voedselveiligheid.

Het project omvat de renovatie en hernieuwbouw van het pilootproductiegebouw met bijhorende labo’s en kantoorfuncties. Hierbij werd ook een overdekte loopbrug gerealiseerd tussen het bestaande labogebouw en de vernieuwde pilot plant waarin clean rooms werden geïmplementeerd. De centrale technieken zijn gecentraliseerd in een afzonderlijk deel van het bestaande gebouw. Bij de definitie en de uitwerking van het project is rekening gehouden met de recentste concepten en voorschriften op het vlak van Food Safety en Good Manufacturing Practices (GMP).

CRC Engineering stond in voor de projectleiding en de studie technische uitrustingen en cleanrooms, signum+ architects voor de architectuur en Technum voor de structuren.