Bedrijfsgebouw Buro Modern, Waregem

Showroom met magazijn Buro Modern, Waregem Showroom met magazijn Buro Modern, Waregem Showroom met magazijn Buro Modern, Waregem Showroom met magazijn Buro Modern, Waregem Showroom met magazijn Buro Modern, Waregem Showroom met magazijn Buro Modern, Waregem Showroom met magazijn Buro Modern, Waregem
Locatie Waregem
Periode 2010-2012
Bouwheer BM Kantoor & projectmeubelen
Website www.buro-modern.be
Bruto Vloer Oppervlakte 1.800 m²
Type gebouw Showroom
Status Uitgevoerd

Buro Modern, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en bemeubelen van kantooromgevingen, zag zich plots genoodzaakt om het huurpand waarin ze jarenlang verbleven te verlaten. Deze gelegenheid werd door hen aangegrepen als een opportuniteit om zich te vestigen in een ruimer gebouw met de nodige uitstraling en flexibiliteit en waarin ze hun visie op kantoorinrichting in de praktijk kunnen uitwerken en vormgeven.

Er werd een terrein gevonden in Waregem, gelegen aan de kruising van de Gaverbeek met de spoorlijn Gent-Kortrijk en langs de ringweg R35. Het terrein wordt ontsloten via de Wijmeriestraat, een ventweg van de R35, welke voor deze gelegenheid werd verlengd en een nieuwe aansluiting kreeg op deze ringweg.

Het gebouw biedt plaats aan een nieuwe showroom voor kantoormeubilair met magazijn en aan een polyvalente ontvangstruimte. Omwille van de zichtbaarheid, richt de toonzaal zich sterk naar de R35 en loopt voor het magazijn door om zich over de volledige voorgevel uit te strekken. Ze wordt verder ondermeer gedefinieerd door de polyvalente ontvangstruimte, welke als een aparte entiteit – een balkvormig, glazen volume – in de toonzaal lijkt te zweven en ook de gevel doorbreekt in de richting van de Gaverbeek.

Het toegangspad naar het gebouw leidt over een waterpartij, welke fungeert als retentiebekken voor regenwater, en verder over een helling langs de gordijngevel van de schowroom naar de inkomdeur.

In het gebouw werden verschillende laag-energieconcepten en-technieken toegepast, ondermeer op het vlak van gebouwisolatie en de optimalisatie van de technische installaties voor ventilatie, verwarming en verlichting.

(foto’s: beeldcollectief)

Gelijkaardige projecten