Bedrijfsgebouw Mebo, Lokeren

bedrijfsgebouw Mebo Construct, Lokeren bedrijfsgebouw Mebo Construct, Lokeren bedrijfsgebouw Mebo Construct, Lokeren bedrijfsgebouw Mebo Construct, Lokeren bedrijfsgebouw Mebo Construct, Lokeren bedrijfsgebouw Mebo Construct, Lokeren
Locatie Lokeren
Periode 2006-2007
Bouwheer MEBO Construct nv
Website www.mebo.be
Bruto Vloer Oppervlakte 4.500 m²
Type gebouw Bedrijfsgebouw
Status Uitgevoerd

Mebo Construct is een constructeur van kleinstaal-constructies op maat in staal en RVS, en was toe aan een ruimere en beter uitgeruste huisvesting.

Er werd een bouwterrein gevonden op het industrieterrein in Lokeren gelegen langsheen de E17. Hiervan werd dankbaar gebruik gemaakt om de voorgevel van het gebouw met de kantoren te oriënteren naar de snelweg en zo te laten genieten van deze zichtbaarheid.
Het bedrijfsgebouw omvat verder gescheiden werk- en opslagplaatsen uitgerust met rolbruggen die de volledige oppervlakte bestrijken, voor gewoon staal en RVS, een hoogwaardige spuitcabine, en de nodige sociale voorzieningen.

Het gebouw is ook zo opgevat dat het eenvoudig kan worden uitgebreid.
In het gebouw zijn verschillende laag-energieconcepten en -technieken toegepast o.m. op het vlak van ventilatie-verwarming, verlichting, doorgedreven thermische isolatie. (Mebo stond zelf in voor de montage van de staalstructuur.)

Gelijkaardige projecten