Kantoorgebouw Meubar, Aartrijke

kantoorgebouw Meubar, Aartrijke kantoorgebouw Meubar, Aartrijke kantoorgebouw Meubar, Aartrijke kantoorgebouw Meubar, Aartrijke kantoorgebouw Meubar, Aartrijke kantoorgebouw Meubar, Aartrijke kantoorgebouw Meubar, Aartrijke kantoorgebouw Meubar, Aartrijke
Locatie Aartrijke
Periode 2011-2013
Bouwheer Meubar nv
Website www.meubar.be
Type gebouw Kantoorgebouw
Status Voltooid
In samenwerking met Technum Tractebel Engineering

Het project omvat het bouwen van een nieuw kantoorgebouw met sociale voorzieningen op een bestaande industriële productiesite voor meubels te Aartrijke.
De Belgische meubelproducent Meubar ontwerpt en produceert collecties goedkopere, rustieke fineermeubelen die worden aangeboden in doe-het-zelf pakketten.

Het bestaande, verouderde en door brand beschadigde kantoorgebouw wordt afgebroken. Door de afbraak van het kantoorgebouw kan de laadkoer verder uitgebreid worden en kunnen een aantal docks die in een vorige fase reeds voorzien werden bijkomend in dienst genomen worden.

Het nieuw kantoorgebouw wordt ingeplant aan de rand van de laadkoer en wordt aangebouwd tegen een bestaand magazijn.
Het kantoorgebouw omvat vier verdiepingen met in hoofdzaak volgende functies:

  • Kelder met technische lokalen en bergingen
  • Gelijkvloers met refter
  • 1ste verdieping met kantoren, kleedkamers en sanitairen
  • 2de verdieping met kantoren en vergaderzalen

De aanwezige niveauverschillen op de site worden verder uitgewerkt door het voorzien van een nieuwe hellingsbaan, een half ondergronds terras en toegangen op de drie niveaus.

Een staalstuctuur met grote uitkragingen op de verschillende gevels is voorzien van staalplaatbetonvloeren met zwart gepolierde beton.
De gevels werden maximaal beglaasd voorzien met een strakke gevelbekleding uit aluminium en er werd gestreefd naar een sobere, strakke kwaliteitsvolle architectuur met maximaal comfort.

In het gebouw zijn verschillende laag-energieconcepten en technieken toegepast.
Verwarming en koeling gebeurd via SAPP-koelplafonds gevoed door een reversibele warmtepomp- chiller en door de bestaande afvalverbrandingsketel in fabriek.
Ventilatie via centrale luchtbehandelingsgroep voorzien van warmte/koude recuperators, ventilatoren met frequentieregeling en verwarmings en koelbatterij.
(Led)verlichting met daklichtsturing en aanwezigheidsdetectie.
Verder is het gebouw voorzien van een uitgebreide technische installatie met toegangscontrole, inbraakbeveiliging, camerabewaking, branddetectie, videofonie, bliksembeveiliging en sprinklerinstallatie.
Bijzondere aandacht werd besteed aan een esthetische integratie van al deze technieken in vloeren, wanden en plafonds.

Gelijkaardige projecten