Lockerrooms Volvo Group, Gent

lockerrooms Volvo lockerrooms Volvo lockerrooms Volvo lockerrooms Volvo lockerrooms Volvo lockerrooms Volvo lockerrooms Volvo lockerrooms Volvo lockerrooms Volvo lockerrooms Volvo lockerrooms Volvo lockerrooms Volvo lockerrooms Volvo lockerrooms Volvo lockerrooms Volvo lockerrooms Volvo
Locatie Gent
Periode 2017-2019
Oplevering 2019 (fase 1)
Bouwheer Volvo Group Gent
Status uitgevoerd (fase 1)
In samenwerking met Tractebel Engineering

Op de industriële site van Volvo Group in Gent werd een nieuw langwerpig bouwvolume ingeplant, aangebouwd tegen de westgevel van een bestaand magazijn.

Het nieuwe bouwvolume van 150m lang en 7m breed, waarvan de uitvoering gespreid wordt over 3 fases, zal zes grote kleedruimtes huisvesten over twee bouwlagen. Het geheel zal ruimte bieden voor 1000 lockers. Het personeel krijgt de beschikking over de nodige kleedruimtes en sanitaire ruimtes met douches, lavabo’s en toiletten. Daarnaast worden ook een aantal sauna’s en droogruimtes voor fietskleding ingeplant in het gebouw. Op het dak zijn plaatselijk, boven de sanitaire kernen, technische ruimtes voorzien.

De gevel is grotendeels uitgevoerd in een translucente profiel-beglazing die de kleedruimtes voorziet van voldoende daglicht, maar toch de nodige privacy garandeert. De blinde delen van de gevels zijn uitgevoerd in een witte parementsteen. De dakrand van de nieuwe lockerrooms werd gelijkgetrokken met deze van het achterliggende magazijn. Enkel de gevels van de technische ruimtes bovendaks steken hierboven uit in een duidelijk ander materiaal.

De ruimtes zijn uitgerust met vloerverwarming die wordt aangesloten op het heetwaternet van de site.

(foto’s door Stefan Couvreur)

Gelijkaardige projecten