Werf sport- en cultuursite Ridefort, Oostkamp

De renovatie en uitbreiding van de sport- en cultuursite Ridefort te Oostkamp wordt binnenkort opgeleverd.
Het betreft de renovatie van de bestaande sporthal en de uitbreiding van de kleedkamers, een nieuwe cafetaria met sanitair blok, een nieuwe half-ondergrondse polyvalente zaal met een uitschuifbare tribune en een verplaatsbaar podium, nieuwe lokalen voor de kunstacademie, een conciergewoning, en de verbouwing van een beschermd gebouw tot een buitenschoolse kinderopvang.
De verschillende nieuwe volumes werden rondom de bestaande sporthal gebouwd tot een compact geheel. Tussen de bestaande bibliotheek en de nieuwe polyvalente zaal, die half-ondergronds wordt voorzien om de visuele en akoestiche impact op de omgeving te minimaliseren, bevindt zich ook een half-ondergrondse patio, weg van de straat. De parking werd helemaal achteraan de site voorzien om de overlast voor de buurtbewoners te beperken.
Voor de renovatie van de sporthal werd een nieuw ventilatie- en verwarmingssysteem geïnstalleerd met luchtkanalen uit textiel .
De werken aan de technische installaties zijn gefaseerd uitgevoerd zodat gebruik van douches en verwarming gegarandeerd bleven.
(ism. Technum)