Kantoorgebouw met magazijn TMVW, Brugge

kantoorgebouw met magazijn TMVW, Brugge kantoorgebouw met magazijn TMVW, Brugge kantoorgebouw met magazijn TMVW, Brugge kantoorgebouw met magazijn TMVW, Brugge
Locatie Peraltastraat 18, Brugge
Periode 2008-2012
Bouwheer TMVW
Bruto Vloer Oppervlakte 1.850 m²
Type gebouw Kantoorgebouw met magazijn
Status Uitgevoerd
In samenwerking met Technum Tractebel Engineering

Het integraal waterbedrijf TMVW was voor haar vestiging in Brugge toe aan een ruimere en beter uitgeruste huisvesting. Een nieuwe site werd gevonden in de Peraltastraat in Brugge.
Hierop werd een nieuw bedrijfsgebouw ingepland met een kantoorgedeelte, een magazijn en een ruime koer.

Het nieuwe kantoorgebouw wordt ingeplant op ± 27 m van de voorste perceelsgrens. Dit laat toe vooraan een publieke parking te maken met een groene uitstraling. Deze parking wordt volledig uitgevoerd in waterdoorlatende materialen. Voor deze parking, langs de straatkant, wordt een groene strook aangelegd van 5m60 breed met enkele bomen.
De inrit naar het niet publiek toegankelijke deel van de site wordt gecontroleerd door middel van slagbomen. Vanuit het kantoorgebouw is hierop visuele controle mogelijk.
Achteraan grenst het gebouw aan een waterloop met daarachter parkgebied. Langsheen deze perceelsgrens wordt een groenbuffer voorzien van 5 m breed. Ook langsheen de rechtse perceelsgrens wordt een groenbuffer aangelegd van 2 m breed.

Het kantoorgebouw wordt voorzien van een zeer goede thermische isolatie en een optimalisatie van de natuurlijke lichtinval en de zonnewinsten.
De technische functies, vergaderzalen en refter bevinden zich op een half ondergronds niveau; de kantoorverdieping bevindt zich dan een half niveau boven de nulpas. Dit geeft een optimaal compact gebouw met geringe warmteverliezen.
De liftkoker wordt doorgetrokken tot op het dak om de mogelijkheid open te laten een extra verdieping te bouwen op het kantoorgebouw.
Rondom het magazijn wordt een laad- en loskoer voorzien met ruimte voor de stalling van de dienstwagens en een zone voor buitenopslag (stelplaats voor containers, boxen voor opslag losse materialen, …).
Het kantoorgebouw wordt voorzien van neutrale en sobere gevels. Een combinatie van gordijngevels met superisolerende gelaagde beglazing en aluminium verticale zonnewerings-lamellen in 2 kleuren. De zuidgevel wordt eerder gesloten uitgevoerd om oververhitting te voorkomen.
Het magazijn sluit aan op het kantoorgebouw met luifels die zich in hetzelfde horizontale vlak bevinden als het dak van het kantoorgebouw. Het gebruikte gevelmateriaal voor dit gebouw is een geïsoleerd prefab betonpaneel.
Daglichttoetreding in het magazijn wordt verwezenlijkt door een horizontale band van polycarbonaat-beglazing net onder de dakrand van het gebouw.

(foto’s: Marc Sourbron)

Gelijkaardige projecten