Logistics Innovation & Training Center (LITC) IOK, Laakdal

BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal BREEAM Outstanding LITC IOK Laakdal
Locatie Laakdal
Periode 2012-2014
Bouwheer IOK Dienstverlenende Vereniging
Website litc.be
Type gebouw Trainingscentrum
Status Uitgevoerd
In samenwerking met Technum

Het LITC (Logistics Innovation & Training Center) gebouw is gelegen op de site van het logistieke centrum van Nike ELC en herbergt een logistiek innovatie trainingscentrum. Het gebouw situeert zich op het schiereiland in de bestaande vijver en is toegankelijk via de voetgangersbrug.

Het volume wordt opgericht onder een kunstmatig naar de snelweg gekeerd maaiveld. Hierdoor vormt het beloopbaar groendak – met Finse looppiste – een groen massief dat zich integreert tussen de aanwezige bomen. Naar het Nike terrein opent het gebouw zich geheel naar het licht en naar het water, zodat opleidingen en trainingen in een inspirerende omgeving kunnen doorgaan. De gevel aan de zijde van de vijver is opgevat als een organische gevel en wordt afgewerkt met een thermisch verduurzaamde houten gevelbekleding.

Het gebouw biedt plaats aan 4 leslokalen, een praktijklokaal, een beheerraadzaal en twee te koppelen auditoria voor telkens 100 personen. Op het gelijkvloers bevindt zich de foyer die alle ruimtes met elkaar in verbinding brengt.

Het gebouw streeft een duurzaamheidslabel Breeam Outstanding na. Dit betekent dat naast de uitstekende energieprestaties van het gebouw bijzondere aandacht is besteed aan het comfort in het gebouw, de gebruikte materialen en hun verwerkingswijze, de waterhuishouding, het afvalbeheer en de constructiewijze.

(foto’s door Laura May)

link website LITC